Andy Murray pleit voor een andere opzet van de wereldranglijst in het tennis. De winnaar van de US Open 2012 vindt dat de resultaten in de afgelopen twee jaar mee moeten tellen, net zoals in het golf.

Momenteel worden alleen de uitslagen in de voorbije twaalf maanden meegerekend.

"In het tennis is het bijna onmogelijk om je positie vast te houden als je vier of vijf maanden uit de roulatie bent geweest", stelt Murray in The Guardian.

De Schot doelt op de situatie van Rafael Nadal, die op Wimbledon slechts als vijfde zal zijn geplaatst, ondanks dat hij 43 van zijn laatste 45 wedstrijden won.

"Rafa is beter dan een vijfde plaats, maar hij was er nu eenmaal lang uit. Zo werkt ons systeem. In het golf kunnen spelers hun ranking gewoon behouden, zelfs al zijn ze even geblesseerd."

Volgens Murray kan Nadal zomaar Wimbledon winnen. "Ik zag bij de bookmakers dat Novak Djokovic de favoriet is, dat daarna ik kom en daarna Nadal en Roger Federer. Maar als Nadal speelt zoals op Roland Garros, kan hij iedereen verslaan."

Murray moest Roland Garros laten schieten door een rugblessure. Woensdag maakt hij zijn rentree op het grastoernooi van Queen's.