Robin Haase hoopt richting de grastoernooien van Rosmalen en Wimbledon af te zijn van de kleine lichamelijke klachten die hem de laatste weken parten spelen.

Door Charlie Bootsman

De Hagenaar blesseerde zijn knie tijdens de eerste ronde op Roland Garros tegen Kenny De Schepper en ondervindt daar nog steeds hinder van.

Haase verloor zondag de finale van de challenger in het Italiaanse Caltanissetta. Het was de eerste keer dat hij een eindstrijd verloor in het profcircuit.

"Ik heb de dag voor de wedstrijd mijn hamstring verrekt, dus het was maar de vraag hoe het ging. Ik ben blij dat ik heb kunnen spelen en had er tijdens de finale zeker geen last van", aldus de nummer 58 van de wereld tegen NUsport.

"Ik ben met mijn knie natuurlijk de pijn en de ongemakken wel gewend, maar door die misstap in Parijs kreeg ik later ook last van mijn hamstring. Bovendien heb ik al weken last van een botkneuzing in mijn voet. Ik ben blij dat ik nu een paar dagen rust kan nemen."

Blessuretjes

Haase koos ervoor om het ATP-toernooi van Queen's deze week te laten lopen, al had dat niets met zijn fysieke ongemakken te maken. De komende paar dagen zal hij zich beperken tot krachttraining en even niet op de baan staan.

"Ik ben nu aan het reizen, dus dat is vast één rustdag. Dinsdag en woensdag tennis ik in ieder geval niet, al zal ik wel wat oefeningen doen. Vanaf donderdag ga ik in Rosmalen trainen. Ik wil eerst van alle blessuretjes af."

Haase heeft de komende weken weinig punten te verdedigen op gras. Hij strandde vorig jaar in de eerste ronde in Halle, Rosmalen en op Wimbledon. "Maar ik heb vorig jaar heel vaak vroeg verloren, dus ik hoef sowieso maar een aantal weken veel punten te verdedigen. Ik ben daar nooit zo mee bezig. Straks moet ik in Rosmalen meteen tegen David Ferrer of op Wimbledon tegen Juan Martin Del Potro. Zolang je niet geplaatst bent, weet je het nooit."

Het afgelopen gravelseizoen stemde Haase in ieder geval tevreden. In de eerste maanden van het jaar vielen zijn resultaten nog wat tegen, maar nu beginnen de winstpartijen te komen. "Aan het einde van vorig jaar zat het allemaal tegen, nu zit het even mee. Als je goed speelt, gaat het vanzelf. Dan dwing je die resultaten op bepaalde momenten af."