Rafael Nadal is vrijdag doorgedrongen tot de derde ronde van Roland Garros.

De zevenvoudige winnaar in Parijs had wel vier sets nodig tegen de Slowaak Martin Klizan: 4-6, 6-3, 6-3 en 6-3.

Nadat de Spanjaard het eerste bedrijf moest inleveren, stelde hij snel orde op zaken. Wel slaagde Klizan erin om aan het begin van de vierde set nog een break achterstand goed te maken en in de slotfase twee games te pakken vanaf 5-1.

Maandag verloor Nadal in de eerste ronde tegen Daniel Brands ook al de eerste set.

In de derde ronde neemt de Spanjaard het op tegen Fabio Fognini. De Italiaan was in vier sets te sterk voor Lukas Rosol, de Tsjech die Nadal vorig jaar verraste op Wimbledon.

Haas

Ook de als twaalfde geplaatste Tommy Haas drong door tot de derde ronde. De ervaren Duitser maakte een einde aan het toernooi van de Amerikaan Jack Sock: 7-6 (3), 6-2 en 7-5.

Haas stuit in de volgende ronde op John Isner. De 'marathonman' deed zijn bijnaam eer aan door Ryan Harrison in vijf sets te verslaan: 5-7, 6-7, 6-3, 6-1 en 8-6.

Ferrer

David Ferrer kwalificeerde zich al voor de vierde ronde. De als vierde geplaatste Spanjaard won in drie sets van zijn landgenoot Feliciano Lopez: 6-1, 7-5 en 6-4.

Ferrer, die in de eerste twee rondes ook al geen set verloor, stuit in de achtste finales op Kevin Anderson, die in drie sets (7-5, 7-6, 6-3) te sterk was voor Milos Raonic.