Ernests Gulbis noemde Novak Djokovic, Andy Murray, Roger Federer en Rafael Nadal donderdag in een interview met L’Equipe ‘saai’. Djokovic reageerde na zijn overwinning in de tweede ronde op Roland Garros op de uitgesproken Let.

Door Jasper Boks

"Ik heb Gulbis nog niet gesproken. Iedereen heeft zijn eigen mening, dus het is moeilijk om iemand daarop te veroordelen", aldus de nummer één van de wereld.

Gulbis stelde in de Franse krant: "Ik respecteer Roger, Rafa, Novak en Murray, maar ik vind ze alle vier saai. Hun interviews zijn slaapverwekkend. Ik kijk vaak interviews op YouTube, maar bij tennissers stop ik snel. Het is een grap."

Het correcte imago moet een beetje van het tennis worden afgeschud, vindt de 24-jarige Let. Het ontbreekt de sport aan passie en emoties. "Ik zou het mooi vinden als de interviews meer gaan zoals in het boksen. Oké, boksers zijn niet de meest briljante mensen op aarde, maar ze kijken elkaar in de ogen bij de weging, brengen wat de fans willen zien: oorlog, bloed, emoties."

"Die dingen mist het tennis, waar alles keurig en wit is met vriendelijk hand schudden en een paar mooie slagen. De mensen willen gebroken tennisrackets zien en spelers uit hun dak horen gaan."

Fun stuff

Djokovic: "Wij hebben bepaalde regels afgesproken in het tennis en daar moeten wij ons aan houden. Ik vind dat positief. Vooral de toppers gaan erg respectvol om met hun sport, de fans, de media en elkaar. Dat is belangrijk, vind ik. Hoewel het een individuele sport is, hebben wij gezonde relaties met elkaar."

Maar de man die door zijn grappen en grollen – hij imiteerde vaak collega’s - op de baan de bijnaam 'Djoker' kreeg, was het ook wel een beetje eens met Gulbis. "Soms mag er inderdaad wat meer vermaak bij komen.  Er mag misschien wat meer enthousiasme, entertainment en creativiteit van de spelers gevraagd worden."

"Tegelijkertijd is dat lastig, want tennis vraagt vraagt veel op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Elke dag van het jaar staan wij op de baan, het is een erg lang seizoen. Je moet erg toegewijd zijn. We hebben weinig vrije tijd, maar we kunnen altijd proberen om voor wat leuke aandacht te zorgen. Fun stuff. Maar ik veroordeel niemand."