De partij tussen Robin Haase en Jerzy Janowicz in de tweede ronde van Roland Garros is door de regen in Parijs verplaatst naar vrijdag.

De Hagenaar en de Pool zouden de derde partij op baan 7 spelen, maar de Franse hoofdstad wordt de hele dag geteisterd door slechte weersomstandigheden.

De spelers moesten gedurende de vijfde dag liefst vier keer van de baan en speelden niet langer dan anderhalf uur achter elkaar. Dinsdag verregende ook al een groot deel van het programma. 

Haase is de laatste overgebleven Nederlander in het enkelspel. Hij speelt vrijdag om 11.00 uur de eerste partij op baan 16.

Dubbelspeler Jean-Julien Rojer krijgt mogelijk een lange dag. Hij speelt vrijdag zowel in het mannendubbel, met zijn Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi, als in het gemengd dubbel. Daarin is de Slowaakse Daniela Hantuchova zijn partner. Ook Arantxa Rus, samen met de Roemeense Simona Halep, komt nog uit in het dubbelspel.

Nadal

Behalve Haase kwam ook onder meer Rafael Nadal op donderdag niet meer in actie. De organisatie besloot in de avond hoe dan ook geen nieuwe partijen meer te starten, waardoor ook zijn wedstrijd tegen de Slowaak Martin Klizan is verdaagd.

Van wedstrijden die al bezig waren, werd gehoopt dat die wel uitgespeeld kunnen worden. Onder anderen Maria Sjarapova en Stanislas Wawrinka moeten vrijdag echter terugkomen om hun partijen af te maken.

Lees alles over Roland Garros op de special van NUsport