Victoria Azarenka heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. Heel makkelijk ging dat niet voor de nummer drie van de plaatsingslijst.

Annika Beck bleek een lastige tegenstandster voor de Wit-Russische. Pas na een uur en drie kwartier gaf de Duitse nummer 62 van de wereld zich gewonnen: 4-6 3-6.

Beck kwam in de eerste set van terug van een 5-0 achterstand tot 5-4, maar verder liet Azarenka het niet komen. Toch leverde ze ook in het tweede bedrijf nog een keer haar service in.

De 23-jarige Azarenka hoopt in Parijs eindelijk een goed resultaat neer te zetten. Ze kwam nog nooit verder dan de kwartfinales.

Cibulkova

Ook Petra Kvitova schaarde zich bij de laatste 32. De Tsjechische nummer zeven van de plaatsingslijst, voormalig winnares van Wimbledon, ontdeed zich met 6-4 en 6-3 vrij eenvoudig van Shuai Peng.

Sloane Stephens kende nog minder problemen met haar landgenote Vania King. De als zeventiende gerangschikte Amerikaanse won met 6-1 en 6-3.

Stephens speelt in de derde ronde tegen Marina Erakovic, die Dominika Cibulkova verraste. De als zestiende ingeschaalde Slowaakse moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Nieuw-Zeelandse: 6-2, 2-6 en 6-4.