Na Li is donderdag tussen de regenbuien door verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van Roland Garros.

De Chinese winnares van 2011 was op Court 1 niet opgewassen tegen Bethanie Mattek-Sands: 5-7, 6-3 en 6-2.

De nummer zes van de plaatsingslijst knokte zich voor de langste regenbui naar de winst in de eerste set, maar kwam daarna een break achter in het tweede bedrijf.

Bij de korte hervatting tussen de buien door wist Na Li juist weer door de service van Mattek-Sands te breken. De regenpauze die daarop volgde, was echter funest voor de Aziatische.

Mattek-Sands, normaal gesproken vooral in het nieuws vanwege haar excentrieke outfits op de baan, pakte meteen het initiatief. De nummer 67 van de wereld stond nog maar twee games af.

Geteisterd

Roland Garros wordt donderdag voor de tweede keer deze week geteisterd door regen. De tennissers gingen in totaal liefst vier keer van de baan en speelden niet langer dan anderhalf uur achter elkaar.

Vlak voor de tweede onderbreking had de Australische Samantha Stosur zich ten koste van de Française Kristina Mladenovic geplaatst voor de derde ronde in het vrouwentoernooi: 6-4 en 6-3.

Stosur, die in 2010 de finale verloor van Francesca Schiavone, neemt het in de derde ronde op tegen Jelena Jankovic. De als achttiende geplaatste Servische verloor nog de eerste drie games tegen de Spaanse Garbine Muguruza, maar was daarna onstuitbaar: 6-3 en 6-0.