Roland Garros is dinsdag geteisterd door regen. De derde toernooidag begon met een vertraging van drie uur en na bijna anderhalf uur spelen moesten rond 15.30 uur de zeilen opnieuw over de baan.

Een uur later konden de partijen weer worden hervat, maar de organisatie besloot wel om de vierde wedstrijden op alle banen te schrappen. Dat betekent dat Jean-Julien Rojer pas woensdag in actie komt in het dubbelspel met zijn Pakistaanse partner Aisam Ul-Haq Qureshi.

Samantha Stosur was de enige speelster van naam die tussen de regenbuien wist door te dringen tot de tweede ronde. Ze liet zich niet verrassen door de 42-jarige Kimiko Date-Krumm in de eerste ronde.

De Japanse had op Court 1 geen schijn van kans tegen de als negende geplaatste Australische, die in 2010 de finale haalde: 6-0 en 6-2.

Date-Krumm, die in 1989 prof werd, bereikte in 1995 de halve finale in Parijs. In 2008 maakte ze haar rentree in het circuit en sindsdien staat ze bijna onafgebroken in de top honderd. Momenteel is de Aziatische de mondiale nummer 83.

Stosur duelleert in de volgende ronde met de winnares van de partij tussen Kristina  Mladenovic uit Frankrijk en de Amerikaanse Lauren Davis.

Door de regen moet Thiemo de Bakker nog even geduld hebben voor zijn partij tegen Stanislas Wawrinka begint. Hij is dinsdag de laatste Nederlander die in actie komt in de eerste ronde en moet nog wachten op de ontmoeting tussen de Rus Nikolai Davidenko en de Fransman Florent Serra op Court 1.