Robin Haase heeft zich maandagavond in Parijs geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Nederlander rekende in vier sets af met Kenny de Schepper: 6-4, 7-6 (3), 2-6 en 6-3.

Haase speelt in de volgende ronde tegen de Pool Jerzy Janowicz, die als 21e geplaatst is in Parijs.

De Hagenaar haalde vorig jaar eveneens de tweede ronde op Roland Garros, maar werd toen uitgeschakeld door Michail Joezjny.

Haase kwam tegen De Schepper goed uit de startblokken en benutte twee van zijn vijf breakkansen. Dat was genoeg om de eerste set te winnen.

In het tweede bedrijf bood de Fransman meer tegenstand en moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin bleek Haase oppermachtig. Hij won de tiebreak met 7-3 en maakte zo een einde aan een vervelende reeks.

Haase verloor namelijk maar liefst zeventien tiebreaks op rij op ATP-niveau en had daarmee het record voor meest verloren tiebreaks op rij.

De Nederlandse nummer 66 van de wereld leek even van slag na het winnen van de tiebreak en zag De Schepper zijn niveau omhoog krikken. De Fransman won de derde set, maar had in het laatste bedrijf weinig meer in te brengen.

Sijsling

Haase maakte een stuk minder onnodige fouten en trok de set met 6-3 naar zich toe en plaatste zich zo voor het derde achtereenvolgende jaar voor de tweede ronde van Roland Garros.

Eerder op de dag versloeg Igor Sijsling de Oostenrijker Jurgen Melzer. Zijn volgende tegenstander is de Spanjaard Tommy Robredo.

Dinsdag komt de laatste Nederlander in actie in de eerste ronde. Thiemo de Bakker neemt het op tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka.