Tennisser Jean-Julien Rojer heeft zaterdag met zijn Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi het prestigieuze toernooi van Miami gewonnen.

In de dubbelspelfinale rekende het Nederlands-Pakistaanse koppel af met het Poolse duo Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski: 6-4 6-1.

Rojer en Qureshi hadden de finale binnen een uur gewonnen. In de halve finale hadden ze al afgerekend met het Spaanse topduo Marcel Granollers/Marc Lopez.

De 31-jarige Rojer, geboren op Curaçao, veroverde in Miami zijn achtste ATP-titel in het dubbelspel.

Vorig jaar deed hij met Qureshi na toernooizeges in Estoril en Halle mee aan de ATP World Tour Finals in Londen.

Volgende week moet Rojer het Nederlandse Daviscupteam in de tweede ronde van de Europees-Afrikaanse zone langs Roemenië helpen.

De dubbelspecialist kondigde na zijn eerste masterstitel aan dat hij Daviscupcaptain Jan Siemerink gaat bellen met de vraag of hij zich een dag later mag melden.

Grandslam

''Ik wil deze titel namelijk wel even gepast vieren'', zei Rojer, die doorgaans in Miami woont en traint. ''Ik heb hier heel veel vrienden en familie zitten. Dit toernooi wilde ik daarom heel graag winnen. Voor mij voelt dit bijna als een grandslamtitel.''

Rojer kijkt met veel vertrouwen uit naar het aankomende gravelseizoen. ''Dat is mijn favoriete ondergrond, op gravel boek ik eigenlijk altijd goede resultaten.'' Overigens vindt het duel in de Daviscup met Roemenië niet op gravel, maar op hardcourt plaats.