Andy Murray heeft vrijdagavond (lokale tijd) de finale bereikt van het Masters-toernooi van Miami. De Schot versloeg in de halve finale de Fransman Richard Gasquet in drie sets: 6-7 (3), 6-1 en 6-2.

Bekijk de samenvatting van Murray-Gasquet

In de finale neemt Murray het zondag op tegen de Spanjaard David Ferrer die vrijdag, eveneens in drie sets, de Duitser Tommy Haas naar huis stuurde. Murray wordt bij winst in Miami de nummer 2 op de wereldranglijst, achter de Serviër Novak Djokovic maar voor de Zwitser Roger Federer.

Murray herstelde zich van een rommelig eerste bedrijf waarin hij bij 5-4 mocht serveren voor de set, maar uiteindelijk door een dubbele fout op een breakpunt de problemen over zichzelf afriep. In de tiebreak pakte Gasquet alsnog de set.

''Ik maakte te veel onnodige fouten, daar moest ik iets aan doen. Halverwege de tweede set kwam het juiste gevoel'', beschreef Murray de ommekeer die de winst uiteindelijk nog redelijk eenvoudig bij hem bracht.

Gasquet moest tijdens de partij worden behandeld aan blaren en een pijnlijke enkel: ''Maar ik heb daardoor niet verloren. Ik verloor omdat Andy beter was.''