Tommy Haas heeft dinsdag in de vierde ronde van het Masterstoernooi van Miami voor een grote stunt gezorgd door Novak Djokovic te verslaan. 

De 34-jarige Duitser won met 6-2 en 6-4 van de nummer één van de wereld. Haas dankte de overwinning vooral aan zijn service. Op zijn tweede opslag won hij liefst 72 procent van de punten.

Djokovic maakte te veel onnodige fouten om de Duitser in verlegenheid te brengen. Alleen halverwege de tweede set had de Duitser het even lastig, maar vanaf 3-3 won hij drie van de volgende games, en daarmee de partij.

Haas heeft nu twee van zijn veertien ontmoetingen met een speler die op dat moment de nummer één van de wereld was in winst omgezet. In 1999 won hij van Andre Agassi in de kwartfinale van de Grand Slam Cup.

"Op deze momenten ben ik op mijn best: tegen de grote spelers in de grote stadions", zei Haas na afloop. "Dit is een van de beste zeges in mijn loopbaan."

Geen twijfel

"Alle lof voor Tommy", meldde Djokovic. "Hij was de betere speler, geen twijfel over mogelijk. Het was een van mijn slechtste wedstrijden in een heel lange tijd."

In de kwartfinales stuit Haas op Gilles Simon. De Fransman won met 5-7, 6-2 en 6-2 van Janko Tipsarevic.