Bertens moet Fed Cup laten schieten

HOOFDDORP - Kiki Bertens komt komende week niet in actie in de Fed Cup. Captain Manon Bollegraf heeft dit zaterdag laten weten.

De Wateringse moest zaterdag vanwege een rugblessure opgeven in de halve finales van het WTA-toernooi in Parijs.

''Vlak na de wedstrijd hebben we in overleg met haar fysio al besloten dat ze niet meegaat'', aldus Bollegraf.

''Ze heeft haar rug de afgelopen week te veel geforceerd. Het is onverantwoord om haar in de Fed Cup te laten spelen. Het is jammer voor ons en voor haar, maar haar gezondheid gaat voor.''

Kopvrouw

De plaats van Bertens wordt ingenomen door Richel Hogenkamp. Nederland speelt vanaf woensdag in Eilat in de Europese Afrikaanse zone van de Fed Cup. De ploeg bestaat verder uit Arantxa Rus, Bibiane Schoofs en Angeliqe van der Meet.

Bollegraf: ''Het is natuurlijk vervelend dat we het zonder onze kopvrouw moeten doen, maar Arantxa is ook een goede kopvrouw. Zo kan het nu eenmaal lopen in de sport. Het is vooral voor Kiki te hopen dat het niet te lang gaat duren. We gaan vol goede moed zonder haar de klus proberen te klaren.'' 

Nederland zit samen met Slovenië, Bulgarije en Luxemburg in poule D.

Pijn

Bertens staakte zaterdag bij een 5-0 achterstand in de eerste set de strijd tegen Sara Errani. "Ik zal drie, vier of vijf dagen rust nemen en dan zullen we zien hoe het gaat", zei Bertens al op de toernooisite.

De nummer 65 van de wereld wilde na haar uitschakeling in de kwalificaties eigenlijk terug naar Nederland. Haar coach overtuigde haar echter om in Frankrijk te blijven. "Mijn onderrug deed zo veel pijn en ik wilde naar huis, maar mijn coach zei dat ik moest wachten."

"Toen ik in het toernooi kwam heb ik uren met de fysio doorgebracht, kreeg ik elke dag tape, maar de pijn werd elke dag steeds iets erger. Toen ik vanmorgen opstond, was het heel erg."

Bertens heeft geen idee wat de oorzaak is van haar klachten. "Ik weet niet precies wat het probleem is. Ik had vroeger wel eens last van mijn rug, maar daarna nooit meer. Er is veel irritatie en ik heb er alles aan gedaan, maar niets werkte."

Lees meer over:
Tip de redactie