HOOFDDORP - Bernard Tomic won zaterdag in Sydney zijn eerste titel op de ATP Tour en de Australiër wil die lijn doortrekken op de Australian Open.

Tomic versloeg in de finale van het toernooi in Sydney de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson en pakte daarmee zijn eerste ATP-titel in zijn loopbaan. ''Een geweldig gevoel. Dat gevoel wil ik meenemen naar Melbourne", aldus de twintigjarige tennisser op de site van de Australian Open.

''Daar wil je het beste uit jezelf halen. Ik ga er alles aan doen en probeer zo ver mogelijk te komen. Ik heb er alle vertrouwen in, speel goed tennis en zit uitstekend in mijn vel. Bovendien heb ik dit seizoen nog geen wedstrijd verloren."

Mocht Tomic de derde ronde halen, dan neemt hij het wellicht op tegen Roger Federer. De Zwitser was vorig jaar nog in de vierde ronde te sterk voor de Australiër.

"Het zou geweldig zijn om tegen Roger te spelen. Maar eerst maar eens de eerste ronde overleven. Een eerste ronde is nooit eenvoudig. Maar hier in Melbourne speel ik altijd mijn beste tennis."

Tomic neemt het dinsdag in de eerste ronde op tegen de Argentijn Leonardo Mayer, de nummer 72 van de wereld.