MELBOURNE - Novak Djokovic betreurt het dat Rafael Nadal dit jaar ontbreekt bij de Australian Open. 

De Servische nummer één van de wereld won het toernooi vorig jaar ten koste van de Spanjaard. ''Het is een gemis voor het toernooi, voor het tennis en voor de sport in het algemeen'', zei Djokovic zaterdag.

Nadal stond maanden aan de kant met een knieblessure. Hij zou eind december zijn rentree maken, maar kreeg te kampen met een virusinfectie. Daarop meldde hij zich af voor de Australian Open.

Djokovic is er echter van overtuigd dat Nadal op niveau terugkeert. ''Ik weet wat een grote vechter hij is. Hij is niet iemand die opgeeft, hij gaat tot het laatste moment door en hij houdt van deze sport.''

Murray

Djokovic geldt als grote favoriet voor de titel in Melbourne. Maar de Serviër is beducht op de concurrentie van met name de Zwitser Roger Federer en de Schot Andy Murray. Hij verwacht veel van Murray, de tegenstander van Robin Haase in de eerste ronde.

''Murray is olympisch kampioen geworden en heeft een Grand Slam-toernooi gewonnen. Ik denk dat er in zijn hoofd wel iets is gebeurd. Hij is eindelijk gaan geloven in zijn mogelijkheden. Hij hoort voor mij ook duidelijk bij de favorieten.''