AUCKLAND - Kiki Bertens moet het in haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Auckland opnemen tegen de Russische Svetlana Koeznetsova. Dat heeft de loting uitgewezen.

Bertens beleefde in 2012 het beste jaar uit haar loopbaan met een toernooizege in Fes en een enorme sprong op de wereldranglijst.

Koeznetsova kampte dit jaar met een knieblessure en kwam sinds Wimbledon niet meer in actie. Ze maakt in Nieuw-Zeeland haar rentree.

Naast Bertens, de nummer 63 van de wereld, doet ook Arantxa Rus mee in Auckland. De speelster uit Monster begint tegen de Roemeense Simona Halep.

Haase

Robin Haase en Igor Sijsling spelen hun eerste internationale toernooi in Chennai. Haase is in India als zesde geplaatste.

De Hagenaar werd in de eerste ronde gekoppeld aan 'thuisspeler' Yuki Bhambri, die van de organisatie een wildcard kreeg. Haase heeft dit seizoen met een nieuwe coach aan zijn zijde.

Sijsling

Sijsling speelt in de eerste ronde tegen een qualifier. De Amsterdammer pakte eerder deze maand bij de mannen de titel bij de KNLTB Tennis Masters.

Voor zijn vertrek naar India deed hij ook nog mee in de Tsjechische competitie. Als hij in Chennai zijn eerste wedstrijd wint, treft hij de Zwitser Stanislas Wawrinka, die in de eerste ronde is vrijgeloot.