HOOFDDORP - Novak Djokovic heeft vrijdag eenvoudig de finale bereikt van het lucratieve demonstratietoernooi van Abu Dhabi. 

Bekijk de beelden van de wedstrijden

De Serviër was in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten veel te sterk voor David Ferrer: 6-0, 6-3.

Djokovic ging direct door de service van de Spanjaard en zette daarmee de toon voor de gehele eerste set. Ferrer kwam er nauwelijks aan te pas en wist geen enkele game te winnen tegen de nummer één van de wereld: 6-0.

In het tweede bedrijf vond de nummer vijf van de wereld uit Valencia weer iets terug van zijn vorm van vorig seizoen. Hij won zijn eerste game en realiseerde in de daaropvolgende servicegame van Djokovic direct een break.

Ferrer hield zijn hoge niveau echter niet vast en kon er geen derde set uitslepen.

Almagro

Djokovic neemt het zaterdag in de eindstrijd op tegen de Spanjaard Nicolas Almagro. De nummer elf van de wereld had drie sets nodig om de Serviër Janko Tipsarevic te verslaan: 2-6 7-6 (3) 6-2.

Almagro, die zijn landgenoot Rafael Nadal vervangt, kende wat opstartproblemen in de halve eindstrijd.

Tipsarevic had al een duel in de benen op het demonstratietoernooi (winst tegen Andy Murray), dit in tegenstelling tot zijn Spaanse opponent die een bye had in de openingsronde.

De Serviër ging twee keer door de service van Almagro en pakte zo eenvoudig de eerste set. In het tweede bedrijf ging de strijd gelijker op en trok de Spanjaard uiteindelijk in de tiebreak aan het langste eind.

In de beslissende derde set had Almagro duidelijk de overhand. Tipsarevic moest twee keer zijn servicegame inleveren waarna de Spanjaard bij 5-2 zijn eerste matchpoint benutte.