Sluiter: 'Wildcard is een prachtig extraatje'

ROTTERDAM - De KNLTB Tennis Masters zijn dinsdag in het Topsportcentrum van Rotterdam van start gegaan met een aantal eerste ronde partijen bij de heren en de dames.

Door Laurens Willem Gooijer

De echte kanonnen zoals Robin Haase en Kiki Bertens komen woensdag pas in actie. Zij kregen van toernooidirecteur Raemon Sluiter een zogeheten bye.

De geboren Rotterdammer is nu voor het derde jaar in successie toernooidirecteur van het officieuze NK Tennis.

Waar Richard Krajicek, directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament, vooral bezig is met het grote plaatje, is Raemon Sluiter meer manusje-van-alles op zijn eigen toernooi.

“Ik houd me bezig met het aanleggen van de boarding, het aanleggen van de baan en het op tijd klaar zijn van die baan. Ik maak de trainingsschema’s en onderhoud veelvuldig contact met de organisatie”, aldus Sluiter.

Toplocatie

Hij geeft aan het toernooi van grote waarde te vinden voor de stad Rotterdam: “Het toernooi is al een aantal jaar in Rotterdam en met mijn accent is het prettig dat het juist hier is”, zegt hij met een knipoog.

“Ik ben van mening dat als je een evenement groter en bekender wil gaan maken, het van belang is dat je met een vaste locatie werkt en op gezette tijden, zodat mensen weten dat rond deze tijd de Tennis Masters in Rotterdam plaatsvinden. Daar komt bij dat je echt mag spreken van een toplocatie hier.”

Wildcard

Sinds vorig jaar krijgt de winnaar van de KNLTB Tennis Masters een wildcard voor het ABN AMRO WTT, medio februari.

“Voor jongens die net buiten de top honderd van de wereld zitten en wachten op die doorbraak zoals Jesse Huta-Galung en Matwé Middelkoop, is die te verdienen wildcard helemaal een prachtig extraatje.”

Dat jongens als Robin Haase en Igor Sijsling de Tennis Masters meer zouden gebruiken om wedstrijdritme op te doen voor de start van het seizoen begin volgend jaar in Australie, ziet Sluiter niet als een probleem. “Niemand verplicht die jongens hier te komen, maar toch komen ze.”

Spanning

“Als zij in voorbereiding zijn voor de Australische toernooien, dan komt het goed uit dat je in deze periode wat wedstrijden kan spelen. Het is dan niet het belangrijkste toernooi van het jaar, maar alle elementen zijn aanwezig.”

“Je speelt in een stadion met publiek en er is een scheidsrechter, dus je voelt in ieder geval die wedstrijdspanning. Als je ervoor kiest om je in Nederland voor te bereiden, dan denk ik dat de Masters heel goed in je schema passen.”

Tip de redactie