AMSTERDAM - Juan Monaco heeft zijn vierde toernooizege van het jaar geboekt. De 28-jarige Argentijn (2) schreef zondag na een prachtige finale tegen Julien Benneteau (7) het tennistoernooi van Kuala Lumpur op zijn naam.

Monaco was na meer dan drie uur tennis in drie sets de sterkste: 7-5, 4-6, 6-3. Voor Monaco is het de zevende toernooiwinst uit zijn carrière.

Vooral de eerste set was er een om in te lijsten. In hun allereerste ontmoeting op het hoogste niveau maakten Monaco en Benneteau er een waar spektakelstuk van. Monaco mocht bij 5-4 voor de set serveren, maar gaf een 40-0 voorsprong weg en werd gebroken. Twee games later bij 6-5 voor Monaco volgde een memorabele game.

Na een acte van bijna twintig minuten en meer dan tien keer deuce trok Monaco uiteindelijk aan het langste eind en sleepte hij de eerste set binnen. In het tweede bedrijf toonde Benneteau veerkracht, door Monaco direct te breken. De Argentijn sloeg terug, maar moest op nog een break van Benneteau het antwoord schuldig blijven.

Uitstel van executie

De beslissende derde set verliep aanvankelijk op serve. In de zesde game doorbrak Monaco de patstelling. Bij 5-2 kreeg de mondiale nummer elf zijn eerste wedstrijdpunt, maar Benneteau werkte dat op eigen service weg.

Het bleek uitstel van executie, want een game later sloeg Monaco alsnog toe. Voor Benneteau waren de druiven zuur. De Franse nummer 34 van de wereld verloor ook zijn zevende ATP-finale.

Bekijk de samenvatting van Monaco-Benneteau