AMSTERDAM - Gilles Simon is er zondag niet in geslaagd voor de tweede keer in zijn carrière het tennistoernooi van Bangkok op zijn naam te schrijven. 

De winnaar van 2009 verloor in een Frans onderonsje de finale kansloos van angstgegner Richard Gasquet, die ook al de eerste vijf onderlinge ontmoetingen gewonnen had.

Gasquet zegevierde met de setstanden 6-2, 6-1 en pakte zijn eerste toernooizege van het jaar.

De als vierde geplaatste Simon begon sterk aan het duel en brak in de openingsgame direct de service van Gasquet (2). Hij wist die flitsende start echter geen vervolg te geven.

De mondiale nummer negentien leverde ook meteen zijn opslag in en zag vervolgens zijn op de wereldranglijst vijf plaatsen hoger genoteerde opponent binnen een half uur met 6-2 de eerste set pakken.

In de tweede set plaatste Gasquet in de vierde game wederom een break. Twee games later deed hij dat dunnetjes over, waardoor de Fransman bij 5-1 de wedstrijd kon uitserveren.

Voor Gasquet was het de zevende toernooizege uit zijn carrière. De laatste winst dateerde van mei 2010, toen hij in eigen land de sterkste was in Metz.