HOOFDDORP - Novak Djokovic heeft zondag voor de derde keer op rij de finale van de US Open bereikt door David Ferrer overtuigend te verslaan.

De Spanjaard hervatte de zaterdag afgebroken partij met een hoopgevende 5-2 voorsprong in de eerste set, maar was in het vervolg kansloos tegen de Serviër: 2-6, 6-1, 6-4 en 6-2.

Het is de zevende keer in de laatste tien Grand Slam-toernooien dat Djokovic finalist is. Hij won dit jaar al de Australian Open en verdedigt zijn titel in New York. Andy Murray is zijn tegenstander in de finale.

Ferrer trok de laatste game van het eerste bedrijf nog eenvoudig naar zich toe, maar daarna kwam Djokovic op stoom. De nummer twee van de wereld won de tweede set met gemak.

Djokovic zag Ferrer in de derde set nog knap terugkomen van een break achterstand. Toen de titelverdediger opnieuw toesloeg, was het verzet van de Zuid-Europeaan gebroken.

Ferrer had het in de vierde set duidelijk opgegeven en pakte met grote moeite nog twee games in het Arthur Ashe Stadium, waar voor het vijfde achtereenvolgende jaar op maandag de mannenfinale te zien is.

Lees alles over de US Open op de special van NUsport