LONDEN – Ivo Karlovic was donderdag furieus na zijn nederlaag tegen publiekslieveling Andy Murray. De Kroaat kreeg maar liefst elf voetfouten tegen en daarmee werd hij voor zijn gevoel bewust benadeeld.

Door Rypke Bakker

“Wat vandaag het verschil maakte? Voetfouten,” foeterde Karlovic. “In mijn hele tennisleven heb ik nooit zoveel voetfouten tegen gehad. En het gebeurde nooit op 30-0 of 40-0. Wel op 30-30 of in een tiebreak.”

“Wat is dit Wimbledon of de Davis Cup? Na deze wedstrijd is de geloofwaardigheid van Wimbledon drastisch gedaald voor mij. Het is een schande.”

Karlovic zei dat hij gaandeweg de partij bewust probeerde voetfouten te voorkomen. Maar dat had geen zin. “Ik ging zo ver naar achter staan dat het onmogelijk was om een voetfout te maken. En dan nog kreeg ik hem tegen. Wat een bullshit.”

“Normaal gesproken maken lijnrechters geen onderscheid tussen de spelers, maar in deze wedstrijd wel. Het feit dat ik tegen de thuisfavoriet speelde, maakte een duidelijk verschil.”

Teleurstellen

Murray vond het ook opvallend dat er zoveel voetfouten werden geconstateerd. “Maar ik kan nu onmogelijk zeggen of het steeds juist geconstateerd was. Dan moet ik de beelden terug zien. Als hij echt onterecht is bestraft, heeft hij reden om boos te zijn. En dan zou mij dat zeer teleurstellen.”

“Maar het is wel wat om de integriteit van Wimbledon ter discussie te stellen. In het verleden zijn hier duizenden partijen gespeeld en ik heb nog nooit zoiets gehoord.”