HOOFDDORP - Carlos Moya denkt dat Rafael Nadal de komende jaren nog veel gaat winnen op de ATP Tour.

Door Daan Dekker

De Spanjaard is in Parijs op jacht naar zijn zesde eindzege op Roland Garros. De 35-jarige Moya is onder de indruk van zijn landgenoot.

"Als hij zo doorgaat, wordt hij de beste speler aller tijden. Hij is fysiek en mentaal zo sterk. Het is bewondernswaardig, hij komt van een andere planeet", zegt de oud-tennisser in het nieuwe NUsport-magazine.

Moya groeide net als de tien jaar jongere Nadal op in Mallorca. "Ik wist wel dat het een goede tennisser zou worden. Maar zo goed, nee. Dat had hij zelf ook niet verwacht."

Vrienden

Moya heeft Nadal bijgestaan aan het begin van zijn carrière. "Toen hij nog jong was, heb ik hem waar mogelijk geholpen."

"Als hij met een vraag rondliep, kon hij altijd bij mij terecht. Hij heeft aan mij misschien wel een voorbeeld gehad, alleen dat al vind ik een enorme eer."

"We hebben nog altijd veel contact, zijn goede vrienden. Over tennis gaat het nooit. Wat kan ik hem überhaupt nog leren? Als ik Rafa spreek, hebben we het over het leven."

Lees het complete interview met Moya over zijn populariteit bij de vrouwen, zeurende tennissers en Josep Guardiola in het nieuwe NUsport-magazine, dat nu in de winkels ligt, online en op de iPad te bestellen is.