HOOFDDORP - Kiki Bertens was vrijdag dolgelukkig met haar plek in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Ze maakt in Parijs haar debuut op een Grand Slam.

Door Charlie Bootsman

“Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik begon erg gespannen aan mijn wedstrijden, maar daarna ben ik gelukkig wat losser geworden”, zegt Bertens tegenover NUsport.

Ze moest in de eerste kwalificatieronde tegen de Duitse Annika Beck zelfs een matchpoint wegwerken. “Ik heb daar heel veel geluk gehad, al bleef ik wel hard knokken.”

Door de inspanningen dook Bertens vrijdag nog even op de massagetafel na drie partijen in evenveel dagen. “Ik was wat stijf, maar ik ben gewoon fit hoor.”

Wennen

Ze moet wennen aan haar nieuwe status als toernooiwinnares na de triomf van vorige maand in Fes. Daarna heeft ze het een paar weken rustig aan gedaan en vooral getraind.

“In Nederland merkte ik er gelukkig weinig van, behalve alle verhalen in de media, maar hier kijken de meiden wel anders naar me.”

“Ik probeerde er in de eerste partij niet zenuwachtig door te worden. Toch gebeurde dat een beetje, daar kun je weinig aan doen.”

Luxe

Ze heeft zelfs twee coaches mee naar Parijs. Martin van der Brugghen en Christian de Jong, die haar ook begeleidde in Fes.

“Wat een luxe, dat gebeurt niet vaak. Twee is wel genoeg hoor. Ik wil niet nog meer mensen die de hele tijd op me letten, haha.”

Bertens zal het in de eerste ronde opnemen tegen de Amerikaanse Christina McHale.