FES - Van onbekende tennisster tot de revelatie van het toernooi, het gaat hard met tennisster Kiki Bertens op het WTA-toernooi van Fes.

De twintigjarige Wateringse drong vrijdag op het Marokkaanse gravel door tot de finale door de Roemeense Simona Halep op overtuigende wijze te verslaan.

''Halep stond de afgelopen twee jaar in de finale en was dus het meisje van het toernooi. Het publiek was voor haar, maar gelukkig heb ik gewonnen. Nu ben ik misschien wel het meisje van het toernooi'', zei Bertens lachend.

De Westlandse is in Fes bezig aan een opzienbarend toernooi. Via de kwalificaties bereikte ze het hoofdschema en nu staat ze zelfs in de finale.

''Iedereen komt nu op me af voor handtekeningen en foto's. Dat is voor mij natuurlijk helemaal nieuw, daar wil ik wel even van genieten. Ik vind dat ik dat nu ook wel mag doen. Vanavond laat ik even alle spanning van me af glijden en zaterdag ga ik er vol voor in de finale.''

Genieten

Bertens staat in de eindstrijd tegenover de 27-jarige Spaanse Laura Pous Tió, die twee van de drie voorgaande onderlinge duels won.

''Dat gaat een zware partij worden. Zij maakt bijna geen fouten en is taai in de rally. Ik zal mijn geduld moeten bewaren. Hopelijk kan ik er zaterdag 2-2 van maken.''

Door haar opzienbarende prestaties in Fes heeft Bertens zich wel moeten afmelden voor de kwalificaties van het WTA-toernooi van Estoril.

''Na de finale ga ik terug naar huis om lekker een paar dagen te genieten en uit te rusten. Daarna ga ik twee weken trainen voor de kwalificaties van Roland Garros.''