INDIAN WELLS - Het aantal uitvallers vanwege een buikvirus bij het tennistoernooi in Indian Wells bereikte maandagavond de dubbele cijfers.

Wimbledonkampioene Petra Kvitova was het tiende en voorlopig laatste slachtoffer. De Tsjechische, zondag al uitgeschakeld in het enkelspel, trok zich terug voor haar partij in het dubbelspel wegens ziekte.

De Italiaanse Francesca Schiavone gaf eerder op maandag op in Californië. De nummer 10 van de plaatsingslijst was uitgeput nadat ze de eerste set met 6-2 had verloren van de Tsjechische Lucie SAFArova.

Zondagavond meldde de als negende geplaatste Russin Vera Zvonareva zich af, nadat ze last kreeg van haar buik. Eerder werden de als veertiende gerangschikte Fransman Gaël Monfils en de Oostenrijker Jürgen Melzer gedwongen het toernooi vroegtijdig te verlaten.

Kohlschreiber

De Duitser Philipp Kohlschreiber, de Italiaan Andreas Seppi, de Slowaakse Magdalena Ribarikova en de Amerikaanse speelsters Bethanie Mattek-Sands en Vania King moesten zich eerder op zondag ook afmelden wegens hardnekkige buikklachten.

Volgens de toernooiorganisatie heerst er in de regio een virus, dat via direct contact of via de lucht wordt verspreid. ''Ik heb net één van mijn meest verschrikkelijke nachten beleefd'', schreef King op haar twittersite. ''Koorts, overgeven, diarree... alles op hetzelfde moment.''