AMSTERDAM - Gilles Simon is dinsdag in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Acapulco uitgeschakeld. De als derde geplaatste Fransman ging met 6-7 (5), 3-6 onderuit tegen de Argentijn Carlos Berloq. 

Het is het tweede toernooi op rij dat Berloq een maatje te groot is voor Simon. Ze troffen elkaar vorige week nog in Buenos Aires.

De Spaanse favoriet David Ferrer drong wel door tot de tweede ronde op het Mexicaanse gravel. Hij was eenvoudig thuisspeler Santiago Gonzalo de baas met 6-1, 6-2. Ferrer schreef het toernooi in 2010 en 2011 op zijn naam. \

De als tweede geplaatste Spanjaard Nicolas Almagro stuurde landgenoot Pere Riba naar huis met 6-2, 3-6, 6-2.

Juan Monaco moest vanwege de hitte opgeven. De als zesde geplaatste Argentijn keek tegen een achterstand van 6-7 (2), 3-5 aan tegen de Spanjaard Albert Ramos.

Cilic

Marin Cilic en Viktor Troicki struikelden in de eerste ronde van het toernooi in Delray Beach. De als tweede geplaatste Kroaat verloor met 3-6, 6-3, 2-6 van de Fin Jarkko Nieminen. Troicki dolf het onderspit tegen Steve Darcis uit België: 4-6, 6-4, 4-6. De Serviër was als derde geplaatst.

De Amerikaanse thuisfavoriet John Isner plaatste zich ten koste van Jesse Levine wel voor de tweede ronde. Hij was in eigen land met 6-4, 7-6 (15) te sterk.