AMSTERDAM - Novak Djokovic heeft in Dubai zijn eerste wedstrijd sinds de finale van de Australian Open gewonnen. 

De nummer één van de wereld was de Duitser Cedrik-Marcel Stebe met 6-4, 6-2 de baas. Djokovic' broertje Marko redde het niet in de eerste ronde. Hij verloor van Andrey Golubev: 6-3, 6-2.

''Hij voelt extra druk van zijn achternaam'', wist broer Novak, die Marko als coach bijstond. ''Hij heeft meer te stellen met wat er in zijn hoofd speelt dan met zijn spel. Als hij zich op het laatste kan focussen en niet op de twijfels, kan hij een tennisser van wereldklasse worden.''

Begeleiding

''Het heeft voor- en nadelen om zijn broer te zijn'', wist Marko. ''Financieel kan ik me de beste begeleiding en faciliteiten permitteren."

"Maar iedereen verwacht dat je net zo speelt als je broer. Dat boezemt sommige tegenstanders angst in, anderen doen juist extra hun best om mij te verslaan.''

Fish

Mardy Fish, de nummer zes van de plaatsingslijst, bereikte ook de tweede ronde van het met 1,7 miljoen dollar gedoteerde toernooi.

De Amerikaan kende geen enkele moeite met Andreas Beck uit Duitsland: 6-1, 6-1. De Tsjech Lukas Rosol klopte Adrian Mannarino uit Frankrijk: 6-2, 6-2.