BRISBANE - Serena Williams heeft maandag een succesvolle terugkeer op de tennisbanen beleefd. 

De voormalige nummer één van de wereld kwam in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Brisbane niet in de problemen tegen de Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers: 6-2 6-3.

De dertigjarige Williams verloor in september de finale van de US Open van Samantha Stosur en nam daarna langere tijd rust. In 2012 is de Amerikaanse van plan dat vaker te doen. Williams vertelde na afloop van haar zege dat ze zich aan het voorbereiden is op haar leven na het tennis.

"Ik wil ook andere dingen doen die ik leuk vind", zei ze. "Dat komt mijn motivatie voor het spelen van tennis ten goede. Op dit moment houd ik niet echt van het tennis, maar ik kan ook weer niet zonder deze sport."

Ivanovic

Naast Williams slaagde ook Ana Ivanovic erin de tweede ronde te halen.

De Servische zette Tamira Paszek uit Oostenrijk met 6-3 6-3 aan de kant en krijgt nu de Belgische Kim Clijsters als opponente.

Ook Andrea Petkovic overleefde de eerste ronde. De Duitse (4) won met 7-6 (2), 1-6, 6-3 van Shahar Peer uit Israël. Nummer een van de plaatsingslijst Samantha Stosur komt maandagavond pas voor het eerst in actie.