SEVILLA - De Argentijnse tennissers hebben komend weekeinde wat goed te maken. Net als in 2008 treffen zij Spanje in de finale van de Davis Cup. Argentinië was in 2008 favoriet, maar ging toen ten onder door een machtsstrijd binnen het team.

In Mar del Plata leek de weg naar de titel vrij voor Argentinië, vooral ook omdat Spanje aantrad zonder hun beste speler Rafael Nadal.

Fernando Verdasco vocht zich in de vierde partij, tegen José Acasuso, terug van een achterstand van twee sets en zorgde er zo voor dat Spanje de finale met 3-1 won.

Dit keer zijn de rollen volledig omgedraaid en is Spanje favoriet. Nadal is weer van de partij en bovendien is Spanje nu het thuisspelende land. In Sevilla wil Spanje de derde titel in de Davis Cup in de laatste vier jaar binnenhalen en de vijfde in totaal.

Verrassing

Juan Monaco, Juan Ignacio Chela, Eduardo Schwank, Juan Martin Del Potro en David Nalbandian geloven in een verrassing. De vijf Argentijnse spelers gaven woensdag in aanloop naar de 'clash' met Spanje aan dat ze de onderlinge problemen en irritaties uit 2008 achter zich hebben gelaten.

''Dat is het verleden'', aldus Del Potro, die in 2009 de US Open op zijn naam schreef. ''Na die tijd zijn we naar elkaar toegegroeid en beter geworden. De omstandigheden zijn nu ook niet te vergelijken met toen. Dit is een andere stad, een ander stadion en ook zijn het andere spelers. Maar het is duidelijk dat Spanje nu de favoriet is.''

Hoop

De Spanjaarden zijn erop voorbereid dat Argentinië uit is op revanche. ''Ik weet nog dat de nederlaag hard aankwam voor de Argentijnen'', aldus Verdasco. ''Zij speelden in eigen land en moesten winnen. Maar wij bereiden ons nu voor alsof we de Davis Cup nog nooit hebben gewonnen.''

Argentinië heeft de hoop gevestigd op Del Potro en Nalbandian, die beiden sinds oktober geen wedstrijd meer speelden en volledig fit en scherp aan de finale kunnen beginnen. Nadal en David Ferrer deden vorige week nog mee aan de ATP World Tour Finals.