Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Tipsarevic en Del Potro bereiken finales

AMSTERDAM - Janko Tipsarevic is zaterdag als eerste doorgedrongen tot de finale van het ATP-toernooi in Sint-Petersburg. 
Door Novum

De als tweede geplaatste Serviër zette overtuigend de Amerikaan Alex Bogomolov, die als zevende was genoteerd, aan de kant met 6-2, 6-1.

Zondag vindt hij thuisfavoriet Mikhail Youzhny (5) of Marin Cilic (4) uit Kroatië aan de andere kant van het net.

De 27-jarige Tipsarevic maakt nog kans om zich te plaatsten voor de World Tour Finals, het eindejaarstoernooi in Londen. Hij staat momenteel tiende, waar de beste acht tennissers zich plaatsen. Er zijn nog drie tickets vacant.

Del Potro

Juan Martin del Potro is zaterdag doorgedrongen tot de finale van het toernooi in Wenen. De Argentijnse 'hardhitter' versloeg de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson in de halve eindstrijd: 6-4 3-6 6-4.

Het is voor het eerst in zes maanden dat Del Potro weer in een finale staat.

De man uit Tandil won het in een duel vol servicegeweld ook qua aces nipt van Anderson, 18 om 17. Del Potro had twee uur en een kwartier nodig om als winnaar van de baan te stappen.

Tsonga

Hij staat in de finale tegenover Jo-Wilfried Tsonga. De Franse favoriet maakte een einde aan de verrassende serie van de Duitse qualifier Daniel Brands: 6-2 7-6 (4).

De zege was een opsteker voor Del Potro. ''In de grote toernooien heb ik dit jaar matig gepresteerd, dus deze winst is belangrijk voor me." Er is hem veel aan gelegen om het jaar goed af te sluiten. ''Ik speel niet geweldig, maar ik werk hard. Dat is omdat ik dit seizoen graag goed wil eindigen en met een lekker gevoel aan 2012 wil beginnen."


Lees meer over:

Juan Martin del Potro

Aanbevolen artikelen