Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

WTA wil dat tennissters niet meer kreunen

AMSTERDAM - De WTA heeft zich voorgenomen om het 'kreungedrag' van tennissters te ontmoedigen. Het gegil van de speelsters stoort steeds meer toeschouwers, zo meldt Stacey Allaster, de topvrouw van de WTA.
Door NUsport

“Het kreunen valt ook steeds meer op door de verbeterde geluidstechnieken. Er staan nu eenmaal meer microfoons langs de baan dan voorheen”, zegt Allaster in The Independent.

“Kreunen hoort ook wel een beetje bij de sport. De mannen doen het ook. Maar door het vrouwen-DNA wordt er een heel ander geluid voortgebracht dan bij mannen.”

Sjarapova

De WTA realiseert zich dat het kreunen niet van de ene op de andere dag verdwijnt. Allaster zal in gesprek gaan met befaamde tenniscoaches, onder wie Nick Bollettieri, wiens pupillen Maria Sjarapova en Michelle Larcher de Brito erkende ‘decibelkampioenen’ zijn.

“De speelsters van nu hebben hun hele leven op een bepaalde manier getraind. Dan is het niet zo makkelijk om alles om te gooien. Daarom geven we jongeren nu educatie. Ons team zal in gesprek gaan met coaches.”

Wozniacki

Volgens Caroline Wozniacki, de nummer één van de wereld, kreunen sommige speelsters opzettelijk, om zo de tegenstandster af te leiden.

“Soms kun je niet eens horen hoe de bal wordt geraakt, het leidt heel erg af. Ik hoor vaak dat kijkers het geluid afzetten, dat is een slechte ontwikkeling.”


Lees meer over:

WTA

Aanbevolen artikelen