AMSTERDAM - Rusland speelt de finale van de Fed Cup met vrijwel het sterkste team. Captain Shamil Tarmitsjev selecteerde vier van de beste vijf Russinnen op de wereldranglijst.

Vera Zvonareva, als nummer zes van de wereld vier plaatsen lager geklasseerd dan de afwezige Maria Sjarapova, is de kopvrouw van de Russen.

Ook Anastasia Pavloetsjenkova (15), Svetlana Koeznetsova (19) en Maria Kirilenko (27) nemen het op tegen Tsjechië.

De Tsjechische kopvrouw is Wimbledon-winnares Petra Kvitova. De nummer drie van de wereld vormt samen met Lucie Safarova (24), Lucie Hradecka (46) en Kveta Peschke een team.

Die laatste is de nummer twee van de dubbelwereldranglijst. Opvallend is dat Petra Cetkovska (30), Klara Zakopalova (41) en Barbora Zahlavova Strycova niet zijn geselecteerd.

Moskou

De finale van de Fed Cup wordt op 5 en 6 november in Moskou gespeeld. Rusland kan dan de trofee voor de vijfde keer veroveren, na het landentoernooi in 2004, 2005, 2007 en 2008 te hebben gewonnen.

Tsjechië was nog nooit de beste in de Fed Cup, maar won als Tsjecho-Slowakije in de jaren zeventig en tachtig wel vijf keer de trofee. De laatste twee jaar sleepte Italië de Fed Cup in de wacht.