AMSTERDAM – Thiemo de Bakker heeft de eerste ronde van de US Open niet overleefd. De Nederlander legde het in vier sets af tegen Malek Jaziri: 6-4, 1-6, 4-6 en 2-6.

De Bakker begon nog goed tegen de nummer 181 van de wereld. Hij won de eerste set, maar kon dat geen vervolg geven in de tweede.

De service van De Bakker liep niet goed en de Haarlemmer werd ook in het derde bedrijf weer gebroken. Een vroege break in de vierde set kwam De Bakker niet meer te boven, waardoor de US Open voor hem al in de eerste ronde eindigde.

Op voorhand werd de uit vorm zijnde De Bakker nog goede kansen toegedicht tegen de Tunesische qualifier, maar de Nederlander is nog steeds ver verwijderd van de vorm die hij vorig jaar had.

Fysieke problemen

De voormalig nummer veertig van de wereld worstelt al maanden met fysieke problemen en slaagt er daarom niet in zijn oude niveau te halen. Vorige week ging hij nog in de eerste ronde van een challenger-toernooi in de Italiaanse plaats Manerbio onderuit.

De Bakker verloor daar van de Duitser Peter Gojowczyk, de nummer 427 van de mondiale ranking. Daarvoor werd de Nederlander ook al bij het challenger-toernooi in San Sebastian in de eerste schifting geëlimineerd.

Jaziri treft in de tweede ronde de als achtste geplaatste Amerikaan Mardy Fish.