AMSTERDAM – Tomas Berdych is maandag zonder al te veel problemen doorgedrongen tot de tweede ronde van de US Open. De Tsjech had in zijn eerste partij in New York alleen in de tweede set wat problemen met Romain Jouan, maar won eenvoudig met 6-2, 7-6 en 6-1.

Berdych speelt in de volgende ronde tegen de Italiaan Fabio Fognini of de Argentijn Horacio Zeballos.

De Amerikaan Mardy Fish heeft zich eveneens probleemloos geplaatst voor de tweede ronde. De als achtste geplaatste speler gunde zijn Duitse tegenstander Tobias Kamke slechts vijf games: 6-2 6-2 6-1.

Fish speelt in de tweede schifting mogelijk tegen Thiemo de Bakker, maar dan moet de Nederlander zich wel ontdoen van de Tunesiër Malek Jaziri.

Het Amerikaanse tennistalent Ryan Harrison is in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. Hij verloor van Marin Cilic met 6-2, 7-5 en 7-6.

De Kroaat, als 27e geplaatst in New York, had in de eerste set geen enkel probleem met Harrison. In het tweede en derde bedrijf bood de Amerikaan meer tegenstand, maar op de belangrijke momenten sloeg Cilic toe.

Malisse naar huis

Xavier Malisse heeft de eerste ronde in New York ook niet overleefd. De Belg ging met drie keer 6-4 ten onder tegen Marcel Granollers.

Malisse, de nummer vijftig van de wereld, kwam elke set net tekort tegen de Spanjaard. Hij kon zodoende zijn jubileum, de Belg deed voor de tiende keer mee, niet opsieren met een zege.