NEW YORK - Alleen Thiemo de Bakker is opgenomen in het speelschema van de openingsdag van de US Open maandag in New York. De Nederlander speelt de derde partij op baan 14 tegen de Tunesische qualifier Malek Jaziri. 

Robin Haase, Arantxa Rus, Michaëlla Krajicek en Jesse Huta Galung hoeven tijdens de eerste dag van het grandslamtoernooi nog niet de baan op.

De organisatie van de US Open heeft wel een voorbehoud gemaakt voor het schema, want de orkaan Irene kan dit nog in de war brengen.

De Amerikaanse Venus Willams staat ingepland voor de eerste avondpartij in het Arthur Ashe Stadium. Ze speelt tegen de Russische Vesna Dolonts. Daarna volgt het duel van de Zwitser Roger Federer tegen de Colombiaan Santiago Giraldo.

De spelers konden zaterdag niet trainen op de banen van Flushing Meadows. ''Het is toch wel een beetje spannend'', aldus Federer. ''We weten niet hoe erg het gaat worden. Ik ben hier toch ook met mijn familie. Maar we houden alles in de gaten en proberen op een veilige plek te blijven.''