NEW YORK - Diverse tennissers die volgende week meedoen aan de US Open in New York maken zich zorgen om de problemen die de orkaan Irene met zich meebrengt. 

Zo liet Robin Haase via Twitter weten op dit moment niet naar New York te kunnen reizen. ''Auto, trein, metro, vliegtuig, boot: niets is mogelijk op dit moment'', aldus de Nederlander.

Haase bevindt zich nog in Winston-Salem, waar hij vrijdag in de halve finale van het ATP-toernooi werd uitgeschakeld. De US Open begint maandag.

De organisatie van het Amerikaanse grandslamtoernooi liet zaterdag weten de situatie rondom Irene nauwlettend in de gaten te houden, maar vooralsnog geen reden te zien voor paniek. Wel werd de Arthur Ashe Kids' Day afgelast om mogelijke problemen te voorkomen.

Kwinkslag

De meeste Nederlandse deelnemers aan de US Open zijn al in New York. Thiemo de Bakker werkte zaterdag een korte training af voordat de regen met bakken uit de hemel begon te vallen. ''Nu eens kijken hoe we deze orkaan gaan overleven'', twitterde De Bakker met een kwinkslag.

Ondertussen maakt de Duitse Sabine Lisicki zich grote zorgen. De 21-jarige Lisicki won zaterdag het toernooi van Dallas, maar vroeg zich hardop af hoe ze daar op korte termijn weg moet komen. ''Alle vluchten zijn gecancelled, hoe kom ik nu nog in New York?'', vroeg de Duitse via Twitter.