WINSTON-SALEM - Robin Haase heeft vrijdag bij het toernooi in Winston-Salem een mooie kans laten liggen op zijn tweede finale op rij op de ATP Tour.

De Hagenaar liet in de halve eindstrijd tegen de Fransman Julien Benneteau twee wedstrijdpunten liggen en ging in drie sets onderuit, 3-6 7-6 (7) 7-6 (6).

"Dit is een lelijke nederlaag", baalde Haase na afloop. "Ik had de wedstrijd in twee sets kunnen winnen, dus dit is wel frustrerend. Maar het was ook knap van hem dat hij bleef doorgaan. Hij heeft al veel wedstrijden achter de rug."

Het was pas de tweede keer dat de als 10e geplaatste Haase en Benneteau tegenover elkaar stonden in een ATP-toernooi. In 2007 verloor Haase ook, toen op het grastoernooi van Rosmalen.

Bennetau, die ooit in top veertig stond, haalde via de kwalificaties het hoofdtoernooi in Winston-Salem en had al aardige wat wedstrijden achter de rug.

Opgeven

"Toen ik in de tweede set de leiding nam, dacht ik eigenlijk dat hij zou opgeven", keek Haase terug. "Hij was over zijn schouder en benen aan het wrijven en het leek er echt op alsof hij heel erg moe was."

"Toen zakte bij mij de concentratie weg. Ik sloeg de ballen niet meer goed en liet hem terugkomen in de wedstrijd. In de derde set gebeurde hetzelfde. Ik stond 5-2 voor en gaf het toch uit handen."

Tevreden

Haase was wel tevreden over zijn mooie reeks in de aanloop naar de US Open. Bovendien gaf hij een mooi vervolg aan zijn eerste toernooizege op de ATP Tour in Kitzbühel. Hij speelde in North Carolina zijn eerst toernooi sinds het behalen van de titel in Oostenrijk. "Ik ben blij dat ik hier weer een paar potjes heb gewonnen."

Haase kan zich nu gaan opmaken voor het grandslamtoernooi in New York. Hij moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Portugees Rui Machado. De Hagenaar versloeg hem vorig jaar twee keer in de challengers van Como en San Marino.

Met de dreigende orkaan hoopte Haase nog wel op tijd in New York aan te komen. "Ik hoop dat het lukt om New York te bereiken."