AMSTERDAM - Thiemo de Bakker heeft zijn status als een na beste Nederlandse tennisser verspeeld aan Thomas Schoorel. Op de nieuwste wereldranglijst klimt laatstgenoemde van de 115e naar de 114e plaats, terwijl De Bakker tien posities verliest en nu 117e staat.

Robin Haase blijft de enige Nederlander in de top honderd. De Hagenaar stijgt van de 44e naar de 43e plaats en bereikt daarmee zijn beste positie ooit.

Novak Djokovic steekt na zijn winst in Montreal met kop en schouders boven de rest uit. Rafael Nadal en Roger Federer volgen op gepaste afstand.

Jo-Wilfried Tsonga, die het in Canada schopte tot de halve finale, stijgt van de zestiende naar de tiende plaats.

Serena Williams

Bij de vrouwen maakt Serena Williams een reuzensprong. De Amerikaanse, die door een zware voetblessure en longembolie bijna een jaar aan de kant stond, stijgt dankzij haar winst in Toronto van de tachtigste naar de 31e plaats.

De voormalig nummer één van de wereld schreef twee weken geleden ook al het toernooi van Stanford op haar naam.

Rus

Caroline Wozniacki blijft de wereldranglijst aanvoeren, gevolgd door Vera Zvonareva. De Russische verdringt Kim Clijsters van de tweede plaats. Arantxa Rus daalt een plaatsje van 81 naar 82, maar blijft daarmee wel met afstand de beste Nederlandse.

Michaëlla Krajicek is op plek 184 nog altijd de op een na beste Nederlandse, voor Kiki Bertens (190) en Bibiane Schoofs (244).