Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Djokovic: Ik ben menselijk hoor

MONTREAL - Lachend heeft de ongenaakbare Novak Djokovic zondag in Canada (plaatselijke tijd) ontkend dat hij van een andere planeet afkomstig is. ''Ik ben menselijk hoor, dat kan ik iedereen verzekeren'', sprak de Serviër na zijn negende triomf van het jaar.
Door ANP

Djokovic versloeg in de finale van de Montreal Masters de Amerikaan Mardy Fish in drie sets: 6-2 3-6 6-4. Daarmee veroverde hij zijn vijfde Masterstitel van het seizoen. Nooit eerder slaagde een tennisser daarin. ''Ik speel dit jaar geweldig'', beaamde de nummer een van de wereld.

Djokovic won eerder dit jaar het Australian Open en Wimbledon. Zijn enige nederlaag in een serie van 54 partijen leed hij tegen de Zwitser Roger Federer in de halve finales van Roland Garros. ''Ik ben me bewust van deze fantastische serie'', zei de 'Djoker', ook befaamd om zijn hilarische imitaties van collega's op de tennisbaan.

''Maar ik denk niet aan nederlagen in zo'n reeks. Ik richt me alleen op het aantal overwinningen.''

Volgens Djokovic is een groot deel van zijn aanhoudende succes te danken aan een nieuw dieet, waardoor hij fysiek tot nog meer in staat is. Maar kenners zien bij de 24-jarige kampioen ook een verbeterde mentaliteit.

Veerkracht

Meer dan ooit speelt hij om te winnen en gaat hij een slopend gevecht niet langer uit de weg. Zijn mentale veerkracht is inmiddels indrukwekkend, zo beaamde Mardy Fish na afloop. ''Elke tik die je aan hem uitdeelt, krijg je tien keer zo hard terug'', verzuchtte hij.

Djokovic is voor het komende US Open op Flushing Meadows (29 augustus - 11 september) uiteraard de grote favoriet. Hij won dit seizoen al 29 partijen op hardcourt. ''Ik raak aan het hoge verwachtingspatroon gewend'', verzekerde hij.

''Mijn instelling blijft hetzelfde. Ik wil altijd en overal winnen, dat is mijn vaste routine. Er is bij mij genoeg motivatie en ambitie om daaraan gevolg te blijven geven.''


Lees meer over:

Novak Djokovicatp montreal

Aanbevolen artikelen