CARLSBAD - De halve finale van het WTA-toernooi in de Amerikaanse stad Carlsbad had veel weg van een ontmoeting tussen de kreupele en de zieke. 

Terwijl de Poolse tennisster Agnieszka Radwanska niet voluit kon serveren vanwege een lichte schouderblessure, rende Andrea Petkovic uit Duitsland in de tweede set ijlings naar de kleedkamer omdat ze moest overgeven.

Uiteindelijk won de 'kreupele' Radwanska in drie sets van de 'zieke' Petkovic: 4-6 6-0 6-4.

In de finale staat Radwanska tegenover de Russin Vera Zvonareva die zich ontdeed van de Servische speelster Ana Ivanovic: 5-7 6-4 6-4.

Maagproblemen

Petkovic begon het duel nochtans uitstekend door de eerste set naar zich toe te trekken. In het tweede bedrijf kreeg de Duitse, die naar eigen zeggen iets verkeerds tijdens de lunch had gegeten, echter maagproblemen.

Bij een 0-5-stand spurtte ze ineens de baan af. ''Ik kan het niet meer binnenhouden'', zei ze. ''Ik ben zo snel mogelijk naar de kleedkamer gegaan, want ik wilde mezelf niet de komende 25 jaar op televisie terugzien.''

Energie

Die gênante situatie voorkwam ze, maar Petkovic verloor wel tien games op rij. Nadat ze in de tweede set met 6-0 onderuit was gegaan, kwam ze in het beslissende bedrijf met 4-0 achter.

De Duitse kreeg weer wat energie en won nog enkele games, maar Radwanska maakte het karwei uiteindelijk met 6-4 af. De Poolse speelster liep vorige week in Stansford een schouderblessure op en serveert daarom beduidend minder hard dan gebruikelijk.

Titel

''Ik doe er echt alles aan om zo goed mogelijk te tennissen'', sprak de 'kreupele'. ''Ik neem pijnstillers en blijf vechten.''

Radwanska hoopt in Carlsbad haar eerste WTA-titel in drie jaar te veroveren. In de eindstrijd stuit ze op een topfitte Zvonareva, die in de Amerikaanse stad als eerste geplaatst is.

In Washington gaat de finale van het ATP-toernooi tussen de Fransman Gael Monfils en de Tsjech Radek Stepanek. Monfils versloeg de Amerikaan John Isner, Stepanek ontdeed zich in twee sets van de Amerikaan Donald Young.