LONDEN - De Tsjechische Petra Kvitova heeft voor het tweede jaar op rij de halve finales van Wimbledon bereikt. De nummer acht van de plaatsingslijst was dinsdag in de kwartfinale een maatje te groot voor Tsvetana Pironkova uit Bulgarije: 6-3 6-7 (4) 6-2.

Kvitova moest vorig jaar in de halve finale buigen voor de latere winnares Serena Williams.

Pironkova bereikte afgelopen jaar ook de halve finale, maar verloor daarin van Vera Zvonareva uit Rusland.

De 21-jarige Kvitova strijdt met Victoria Azarenka voor een plek in de finale.

Azarenka

De Wit-Russin, als vierde geplaatst, klopte Tamira Paszek uit Oostenrijk met 6-3, 6-1. Azarenka reikte nog nooit eerder tot de halve finale op een grandslamtoernooi.

Paszek en Azarenka begonnen op Court 1 aan hun partij, maar toen de Oostenrijkse een zwaarbevochten eerste game had gewonnen, maakte regen de baan glad en werd het duel gestaakt.

De organisatie nam vervolgens de unieke stap om de wedstrijd naar het Centre Court te verplaatsen. Daar moest Richard Krajicek, die aan een dubbelpartij in het veteranentoernooi bezig was, plaats maken.

De stap naar het overdekte Centre Court beviel Paszek niet goed. De kleine Oostenrijkse verloor de eerstvolgende vijf games voordat ze een manier vond om Azarenka pijn te doen. Op 5-3 brak Azarenka echter opnieuw en was de set voorbij.

In het tweede bedrijf liep de nummer vijf van de wereld weer vlot uit naar een 3-0 voorsprong. Op die set won Paszek een game, maar Azarenka liet zich niet van de wijs brengen. Via een nieuwe break mocht ze op 5-1 serveren voor de wedstrijd en dat deed ze zonder problemen.