AMSTERDAM - Maria Sjarapova is eenvoudig doorgedrongen tot de halve finale op Wimbledon. De Russische won met tweemaal 6-1 van Dominika Cibulkova.

De Slowaakse had in de vorige ronde nog de nummer een van de wereld Caroline Wozniacki uitgeschakeld, maar kwam er nu niet aan te pas.

Sjarapova domineerde vanaf het begin met haar ijzersterke service. Ze brak Cibulkova al vroeg en haalde de eerste set met speels gemak binnen.

Ook het tweede bedrijf kende de nummer vijf van de plaatsingslijst weinig problemen met haar opponente.

Lisicki

Ze treft in de halve eindstrijd Sabine Lisicki. De Duitse rekende in een ruim twee uur durende partij op het centre court in drie sets af met Marian Bartoli: 6-4, 6-7 (4), 6-1.

Lisicki kon net als in eerdere partijen op het Grand Slam-toernooi bogen op haar goede service. De 21-jarige rechtshandige speelster sloeg in totaal negen aces, tegenover één voor haar opponente.

In totaal had Lisicki vier matchpoints nodig tegen Bartoli, waarvan er drie in de tweede set door de Française werden weggewerkt.

De partij begon opvallend genoeg direct met een gebroken service voor beide speelsters. Lisicki nam daarna echter het heft in handen en bepaalde het spel, wat resulteerde in setwinst voor de Duitse.

Vechtlust

In de tweede set wist Bartoli haar tegenstandster te breken op 2-1. Lisicki antwoordde echter direct met een breakpoint, onder meer dankzij enkele fraaie dropshots. Lang leek het erop dat ze de partij eenvoudig uit kon spelen, maar Bartoli sloeg zich met veel vechtlust door de matchpoints van Lisicki heen en won de daaropvolgende tiebreak.

Het derde bedrijf was weer voor Lisicki. Bartoli werd in de steek gelaten door haar service en kon zich niet meer meten met de sterke Duitse, die partij bij het vierde matchpoint besliste.

Graf

Steffi Graf was in 1999 de laatste landgenote van Lisicki die in de halve finale van Wimbledon stond. De 22-voudig Grand Slam-winnares verloor in die jaargang de finale van Lindsay Davenport.

Lisicki speelt in de halve finale tegen de winnares van het duel tussen Maria Sjarapova en Dominika Cibulkova.