ROSMALEN - Kim Clijsters heeft zich maandag met veel moeite naar de tweede ronde van de Unicef Open geknokt.

De Belgische aanvoerster van de plaatsingslijst moest hard werken om de Roemeense Monica Niculescu te verslaan: 7-5 7-5.

Clijsters staat nu tegenover de Italiaanse qualifier Romina Oprandi.Clijsters deed er lang over om de partij af te maken.

Eerherstel

Ze miste een aantal matchpoints bij een 5-4-voorsprong, maar Niculescu gaf haar later nog een kans die ze wel benutte. Clijsters verloor bij Roland Garros al in de tweede ronde van Arantxa Rus en is in het grasseizoen op zoek naar eerherstel.

Clijsters was ondanks de moeilijke wedstrijd content met haar spel. ''Het is nog niet wat ik elke week wil laten zien, maar het lijkt er wat meer op."

Ervan leren

Ze heeft de nederlaag tegen Rus nog niet helemaal weggestopt. ''Je kunt in zo'n geval twee dingen doen. Het helemaal vergeten of er af en toe aan denken en proberen ervan te leren. Ik heb voor dat laatste gekozen."

De Belgische heeft er naar eigen zeggen baat bij dat haar voormalig coach Carl Maes is teruggekeerd in haar team. ''Hij brengt ervaring en kent mij als geen ander. Het is een stukje nostalgie, maar hij kan mij nog helpen in de laatste fase van mijn carriere."

Steun van publiek

Clijsters voelt zich met Maes in haar buurt goed op de banen van Rosmalen. De steun van het Nederlandse publiek helpt daarbij ook.

''Dat vind ik erg leuk. De sfeer is hier heel relaxed. Bovendien is het lekker dicht bij huis. Er kwamen vrienden van mij kijken en ik heb zelfs Belgische televisie op mijn kamer."