AMSTERDAM - Andy Murray heeft voor de tweede keer het toernooi op de Queen's Club gewonnen. Op het Londense gras was de Schot maandag met 3-6, 7-6 (2), 6-4 te sterk voor Jo-Wilfried Tsonga. Zondag kon de eindstrijd wegens regen niet doorgaan.

Murray was na zijn overwinning Andy Roddick in de halve finale de grote favoriet op Queen's, maar stuitte in de finale op een Tsonga in grootse vorm.

De Fransman, die eerder in het toernooi al voor de uitschakeling van Rafael Nadal had gezorgd, speelde uitstekend en bijzonder aanvallend spel.

Met harde klappen van zijn forehand drong Tsonga Murray terug en tal van de passeerpogingen van de Schot deed hij met Boris Becker-achtige snoekduiken teniet.

In de zesde game van de eerste set kreeg de Fransman dan ook breakkansen en die benutte hij waarna hij uitliep naar de setwinst.

Magie uitgewerkt

In het tweede bedrijf was de magie van Tsonga enigszins uitgewerkt. Waar in de eerste set elke bal nog binnen viel, was dat nu niet meer zo en behield Murray telkens makkelijker zijn opslag dan de Fransman.

In de tiebreak ging de Schot, gedragen door het publiek, met een 7-2 zege aan de haal.

Die klap kwam Tsonga niet meer te boven. Een zwaarbevochten eerste opslagbeurt besliste de Fransman nog in zijn voordeel en ook zijn tweede servicegame won hij, maar daarna ging het mis.

Een break van Murray was voldoende om het toernooi van Queen's voor de tweede keer te winnen. In 2009 was hij ook al eens de beste.