AMSTERDAM - Het kwalificatietoernooi voor Wimbledon gaat voor Thomas Schoorel en Igor Sijsling maandag van start. Michaëlla Krajicek komt later in de week in actie tijdens het voortoernooi van het derde grandslam-toernooi van het jaar.

Schoorel moet het op het gras van Wimbledon opnemen tegen de Canadees Peter Polansky. De 22-jarige Amsterdammer is in het kwalificatietoernooi als vierde geplaatst en treft daardoor enkel lager aangeslagen spelers.

Dat geldt niet voor Sijsling, die in de eerste ronde het meteen moet opnemen tegen de als 26ste geplaatste Slowaak Martin Klizan.

Later op de maandag wordt ook het kwalificatieschema voor de dames bekend gemaakt. Voor Nederland komt daarin in ieder geval Michaëlla Krajicek in actie. Het is nog de vraag of ook Arantxa Rus aan het kwalificatietoernooi deelneemt.

De tennisster, die op Roland Garros voor een sensatie zorgde door Kim Clijsters te verslaan, komt maandag nog in actie op Rosmalen. Daar moet ze voor 16.00 uur klaar zijn, wil ze nog mogen deelnemen aan Wimbledon.