AMSTERDAM - Venus Williams is ervan overtuigd dat zij en haar zus Serena titelkandidaten zijn op Wimbledon, hoewel ze beiden een week voor de start van het belangrijkste grasevenement hun comeback vieren in Eastbourne na maanden blessureleed.

“We doen alleen maar mee om te winnen, de komende weken willen we een aantal titels veroveren”, zegt Venus Williams tegen Sports Illustrated.

Serena Williams, die sinds juli 2010 niet actief was, treft in de eerste ronde van Eastbourne de Bulgaarse Tsvetana Pironkova, Venus Williams stuit op Andrea Petkovic. De oudste van de zusjes lag er vijf maanden uit met een heupblessure.

“Is het slecht voor het vrouwentennis als een van ons meteen Wimbledon wint? Nee, dat weet helemaal niemand meer over tien jaar”, aldus Venus Williams. “Eastbourne wordt cruciaal voor ons, het is belangrijk om wedstrijdritme op te doen.”

Longembolie

Vooral Serena Williams zal even op gang moeten komen. Er werd zelfs even getwijfeld aan de voortzetting van haar loopbaan toen ze begin dit jaar met een longembolie werd opgenomen in het ziekenhuis.

“Ik ben zo trots op haar, het was ook makkelijk geweest om alleen naar tennis te kijken en nooit meer terug te keren”, zegt Venus Williams. “Ze houdt echt van haar sport.”