AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek heeft donderdag niet voor een tweede stunt kunnen zorgen op het WTA-toernooi van Kopenhagen. Na haar verrassende overwinning in de eerste ronde op de Amerikaanse Melanie Oudin verloor ze in drie sets van de Tsjechische Lucie Safarova; 6-7 (4), 6-4 en 6-2.

Safarova staat 125 plekken hoger op de wereldranglijst dan de naar de 163ste plaats afgezakte Krajicek. Toch ging de wedstrijd lange tijd gelijk op.

In de eerste set kregen beide speelsters genoeg kansen om elkaar te breaken. Zowel Krajicek (vijf mogelijkheden) als Safarova (6) liet deze echter onbenut.

Tiebreak

Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Op 6-4 wist de Nederlandse het setpunt te benutten.

Waar beide speelsters in de eerste set met succes elk breakpunt wisten te verdedigen, lukte dat in de tweede set niet meer. Elke kans leverde ook daadwerkelijk een break op.

Wimbledon

Krajicek had de pech dat haar tegenstandster één kans meer kreeg dan zijzelf. Daarmee werd de setwinst in het voordeel van de Tsjechische beslist.

In de laatste set, waarin de Nederlandse twee keer haar opslag inleverde, bleek het krachtverschil met Safarova te groot.

Krajicek begint komende week aan het kwalificatietoernooi voor Wimbledon.