PARIJS - Terwijl de meeste aandacht uitgaat naar titelverdediger Rafael Nadal en de in bloedvorm verkerende Novak Djokovic, staat Roger Federer zonder setverlies in de vierde ronde van Roland Garros. De Zwitser is vol vertrouwen.

Vrijdag ontdeed Federer zich in de derde ronde met 6-1, 6-4 en 6-3 van de Serviër Janko Tipsarevic. In anderhalf uur was de klus geklaard.

“Mooi dat ik vandaag zo snel klaar was”, vertelde de nummer drie van de wereld na afloop. “Het was fris en het waaide hard. Onder zulke omstandigheden sta je liever niet te al lang op de baan.”

“Het is altijd goed als je de eerste ronden op een Grand Slam snel doorkomt. Dan spaar je de krachten voor de tweede week.”

Druk

Federer staat naar eigen zeggen relaxed op de baan. “Ik voel me hier goed. Fysiek ben ik in orde en ik heb een lekkere voorbereiding gedraaid. Ik denk dat mijn spel goed genoeg is om het toernooi te winnen. Was dat niet zo, dan was ik niet eens naar Parijs afgereisd.”

“En dat men dit jaar meer verwacht van Nadal en Djokovic vind ik wel eens lekker. Ik heb de afgelopen zeven jaar genoeg druk gevoeld. “