PARIJS - Ze staat op de voorpagina van alle internationale kranten. Arantxa Rus is hot, dankzij de sensationele zege donderdag in de tweede ronde van de Franse Open op Kim Clijsters.

Vrijdag stond er gewoon om half elf weer een training op het programma. Met coach Ralph Kok werkte ze zich in het zweet in Stade Jean Bouin, een tennisparkje op loopafstand van Roland Garros.

“Ik heb gisteren voor heel wat camera’s gestaan. Ging goed. De andere speelsters feliciteerden me. Ik heb daarna gezellig gegeten met mijn familie en ik heb een heleboel sms'jes gekregen. Van vrienden en vriendinnen."

"Michaëlla Krajicek stuurde ook nog een sms. Ik kreeg ook berichtjes van mensen die ik niet ken, daar ga ik ook niet op reageren. En om elf uur ging ik naar bed, prima geslapen.”

Nuchter en introvert

Het lijkt de twintigjarige tennisster allemaal weinig te doen. Ze is erg nuchter en introvert. Na de training poseerde ze voor de foto met een paar Japanners die haar hebben herkend als dat meisje dat Clijsters versloeg.

“Gisteren was leuk, nu gaan ik gewoon weer verder. Op naar de volgende wedstrijd.”

Zaterdag moet ze het opnemen tegen Maria Kirilenko, de Russische nummer 27 van de wereld. “Ik heb al een paar keer met haar getraind. Ze speelt hard en aanvallend. Ik probeer gewoon mijn eigen spel te spelen. Ik zie wel. We gaan vrolijk verder.”